Изборният ден в област Видин започна в спокойна обстановка 

В община Видин се гласува в 130 изборни секции
Сподели: 

В спокойна обстановка е започнал изборният ден в област Видин, информират от областната дирекция на МВР. От там уточняват, че са предприети всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Служителите на МВР охраняват всички секционни избирателни комисии територията на областта. 

От видинската полиция напомнят, че гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02/ 90 112 98 и e-mail: izbori@mvr.bg или в ОДМВР-Видин на тел. 094/600 166 и e-mail: odc.vidin@mvr.bg.

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Видин, РУ-Белоградчик и РУ-Кула ще работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Служителите ще издават удостоверения (при изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. От вторник до събота включително в област Видин са били издадени общо 12 удостоверения за гласуване.

От МВР напомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. 

Общо в 130 секции ще се гласува на тероиторията на община Видин, от които осем са подвижни. Те ще обслужват обслужват град Видин, град Дунавци и селата Новоселци, Градец, Антимово, Кутово, Гомотарци, Слана бара, Буковец, Иново, Генерал Мариново, Дружба, Каленик и Капитановци. Подвижни избирателни кутии има също във видинската болница, както и в дома за стари хора в Кутово. 11 са кандидатите, които ще се борят за кметското място в община Видин. 

В общо 54 населени места в област Видин ще се избира кмет на кметство на днешните избори. Общо 156-ма са кандидатите. В четири видински села изборът е предрешен – в Косово, Ракитница, Медовница и Раковица има само по един кандидат за кметския пост.