Извършители на грабеж над възрастен мъж в гр. Грамада са предадени на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Видин

Сподели: 

Районна прокуратура – Видин, Териториално отделение – Кула, е внесла в съда обвинителен акт срещу извършителите на грабеж над възрастен мъж - Е.М. (на 32 години) и 15-годишните М.С. и Р.В, съобщиха от Прокуратурата. От държавното обвинение уточниха, че престъпното деяние е квалифицирано по чл. 198, ал. 1 от НК. Цитираният член гласи, че „който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго с намерение противозаконно да я присвои, като употреби за това сила или заплашване, се наказва за грабеж с лишаване от свобода от три до десет години.
От Прокуратурата посочват и подробности за грабежа. 75-годишният Д.М. живеел сам в гр. Грамада, област Видин. Отглеждал животни, за прехраната на които събирал сено. Вечерта на 06.06.2021 г. мъжът забелязал движение в люцерновата нива, в близост до дома му. Решавайки да провери за случващото се, той видял няколко лица и натоварена с негови бали сено конска каруца. В опита си да изясни действията им, Д.М. бил нападнат. Впоследствие къщата му била претърсена от грабителите. След като се нахранили, те напуснали имота на възрастния мъж.
На следващата сутрин пострадалият установил липса на часовник, яке, ножове, мобилен телефон и парична сума в размер на 90 лева. Бил подаден сигнал в полицията.
Извършителите на грабежа са установени - Е.М. и непълнолетните М.С. и Р.В. След приключване на досъдебното производство те са предадени на съд.
Предстои делото да продължи в съда.