Изпълнени са годишните ремонти в 23-те села на община Монтана

Сподели: 

Завърши ремонтът на два критични участъка от републиканската пътна мрежа в община Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Първият от тях е между селата Горна Вереница и Смоляновци на международен път Е79, вторият е между селата Славотин и Д-р Йосифово на републикански път ІІІ 112.
Почти всички ремонти, планирани в селата на общината през тази година, са пред финал, уточни Живков. Ремонтирани са парковете в селата Студено буче и Долна Рикса, където е направена и подпорната стена. На най-големия обект – основният ремонт на читалището в Габровница, остава да бъде нареден само паркет. На 95 на сто е завършена и черквата на село Крапчене, предстои да бъде поставен иконостасът и доставена необходимата църковна утвар. Най-вероятно храмът, посветен на „Свети Димитър“, ще бъде осветен в първите месеци на 2023 година.
През този месец предприятие „Чистота“ е било натоварено и с почистване на храсти край пътищата от четвъртокласната мрежа. Става дума са отклонението за село Безденица от път Е79 и за пътя от Монтана към Долно Белотинци. В читалището на това село вече има нова техника, осигурена по проект за малки инициативи, финансиран от Община Монтана и фондация „Агора“.
В съседното Николово е монтирана нова детска площадка в центъра на селото, каза още Живков.