Илиян Бърсанов започна първия си мандат като кмет на община Брегово

Тържественото заседание на новоизбрания Общински съвет проведе областният управител на Видин
Сподели: 

Днес, 11 ноември, започна първия си мандат кметът на община Брегово Илиян Бърсанов (ПП ГЕРБ). Областният управител на Видин Албена Георгиева проведе тържественото заседание на новоизбрания Общински съвет в Брегово. На него присъства и народният представител Владимир Тошев. По време на заседанието беше избран нов председател. Дейността на ОбС – Брегово през следващите 4 години ще ръководи Иван Вълчов, от групата на ГЕРБ. В състава на местния законодателен орган влизат 11 общински съветници. Заедно с тях и кмета на Брегово, положиха клетва и Таня Маринова – кмет на Ракитница, и Венизел Флоров – кмет на Гъмзово.

Областният управител на Видин Албена Георгиева апелира към новоизбраните представители на местното самоуправление да работят в единство, спазвайки закона и волята на хората, които са ги избрали. „Пожелавам Ви много здраве, сили и мъдрост. Не забравяйте, че подобряването на условията за живот в общината е основно Ваше призвание и задължение“, каза в заключение Албена Георгиева.

Припомняме, че, след като пет поредни мандата община Брегово управлява кметът от БСП Милчо Лалов, на втори тур на изборите издигнатият от ПП ГЕРБ Илиян Бърсанов спечели кметското място. Бърсанов превзе „червената крепост“ Брегово с 52,79% (1597 гласа), а Милчо Лалов остана втори с 45,65% (1381 гласа).

В Общински съвет – Брегово мнозинство, макар и крехко, има БСП с шест съветници, при петима съветници на ГЕРБ.