Инициативен комитет застава зад кандидатурата на д-р Цветан Ценков за втори кметски мандат във Видин

Сподели: 

Инициативен комитет застава зад кандидатурата на настоящия кмет на община Видин Цветан Ценков за втори мандат. Това съобщиха на пресконференция днес представители на гражданската организация. Все още обаче остава открит въпросът как официално ще бъде издигната кандидатурата на д-р Ценков на предстоящите избори, тъй като представителите на инициативния комитет оставиха отворена вратата пред възможността за подкрепа от коалиция от партии.
Участие в пресконференцията взеха бизнесменът Мартин Дончев, който ще оглави бъдещата структура и чиято биография включва четиригодишен мандат като областен управител на Видин (в периода 2001-2005 година); Пламен Трифонов, който в момента е общински съветник, а в мандат 2011 – 2015 година беше и председател на местния парламент във Видин като представител на групата на БСП); Красимир Асенов, който е общински съветник от ДПС във Видин. Присъстваха още доктор Петър Младенов, бизнесменът Иван Йотов и Кирил Ванков. Самият д-р Цветан Ценков не присъства на събитието.
„Една група приятели и съмишленици се събрахме и решихме да положим началото на инициативен комитет, който да издигне д-р Цветан Ценков за втори мандат кмет на Видин“, каза Мартин Дончев в началото на пресконференцията. Той посочи като основна причина да даде подкрепата си за настоящия кмет фактът, че той работи с всички политически сили и е отворен към болките и проблемите на хората. Като други аргументи да даде подкрепата си за д-р Ценков Мартин Дончев изброи стопяването на дълговете на Община Видин, успешното завършване на проекти, стартирали в предходния и в настоящия мандат и спиране източването на средства от Общината чрез възлагане на услуги на външни изпълнители, включително за чистота и за озеленяване.
„Нас ни събира това, че оценяваме, че в тези близо 4 години, които д-р Ценков е кмет на община Видин има доста положителен оттенък върху развитието на нашата община в почти всички сфери“, посочи Пламен Трифонов, а за пример даде въведената финансова дисциплина, проектите в социалната сфера, богатият на събития културен календар.
Той отбеляза, че гражданската инициатива, която застава зад кандидатурата на д-р Ценков, събира хора с различни политически виждания и няма политическа украса. Допълни, че не става въпрос за еднократен акт, а дейността ще продължи да еволюира до провеждането на изборите за местна власт. Трифонов подчерта, че инициативата е отворена и към други съмишленици, които желаят да се присъединят.
От инициативния комитет обясниха, че първо ще изчакат дали политически партии ще издигнат кандидатурата на д-р Ценков.

 

Снимка: БНТ