Какви са първите веган продукти, които е добре да включите в менюто си?

Сподели: 

Вие сте нов веган и искате да започнете да предлагате веган ястия във вашия ресторант или кафене? А може би искате да обновите съществуващото си меню, за да предлагате повече вегански продукти? Така или иначе, първата стъпка е да решите кои да включите в менюто си. Тук ще разгледаме най-добрите вегански продукти, които да добавите към менюто си, за да можете да започнете да предлагате на клиентите си или у дома вкусни ястия на растителна основа.

Когато става въпрос за включване на веган продукти в менюто ви, може да е трудно да знаете откъде да започнете. Искате да сте сигурни, че веганските ястия, които предлагате, са едновременно вкусни и питателни. За щастие има много, които можете да използвате, за да създадете ароматни ястия на растителна основа, които ще се харесат на гостите ви. Ето някои от първите вегански продукти, които трябва да включите в менюто си:

1. Тофу: Този универсален вегански продукт може да се използва в различни ястия. Той е чудесен източник на протеини и може да се използва за добавяне на вкус и текстура в редица рецепти. Опитайте да го използвате в пържени ястия, супи, салати и др.

2. Темпе: Този ферментирал соев продукт е отличен източник на протеини и е чудесен заместител на месото. От него могат да се приготвят бургери, такос, сандвичи и др.

3. Сейтан: Друг вкусен вегетариански източник на протеини, сейтанът е направен от пшеничен глутен и има дъвчаща, подобна на месо текстура. Той е идеален за веган ястия като фахитас, строганов и чау мейн.

4. Леща: Тази бобова култура е пълна с фибри и протеини, което я прави отличен заместител на месото. Тя може да се използва в редица ястия - от супа от леща и дал до вегетариански бургери и сотирани зеленчуци.

5. Ядки и семена: Ядките и семената са чудесни веган източници на протеини, здравословни мазнини и други важни хранителни вещества. Опитайте да добавите орехи, бадеми, кашу и конопено семе към салати, пържени ястия и др. Поръчайте веган продукти от Amore и ги включвайте редовно в менюто си.

6. Млeка на растителна основа: Днес на пазара се предлагат редица вегански млека, включително бадемово, кокосово, овесено и соево. Използвайте ги за приготвяне на кремообразни сосове, шейкове и смутита.

7. Масла от ядки: Маслата от ядки, като бадемовото и фъстъченото, са чудесен източник на протеини и здравословни мазнини. Те могат да се използват за приготвяне на веган сандвичи, дресинги и десерти.

Като добавите тези вегански продукти към менюто си, ще можете да създавате вкусни и питателни ястия, които ще се харесат на всички.
В заключение, първите вегетариански продукти, които трябва да включите в менюто си, трябва да бъдат протеини на растителна основа, плодове и зеленчуци, зърнени храни, бобови растения и ядки. Тези съставки са универсални, хранителни и достъпни за бюджета. Можете също така да включите подходящи за вегани подсладители, подправки и масла, за да създадете вкусни и засищащи вегански ястия. С тези основни продукти можете да създадете меню на растителна основа, което със сигурност ще задоволи нуждите на вашите гости.