Кеба, Румяна Попова и Невена Цонева ще пеят на събора в Чупрене

Сподели: 

Ясна е вече програмата за XVI-ия Турлашки фолклорен събор „Када кум прасе и ту вречу“ в с. Чупрене. Традиционното събитие, имащо за цел да популяризира уникалната и самобитна култура на турлаците, тази година ще се проведе от 10 до 12 юни. През тези три дни на сцената в центъра на китното село Чупрене отново ще излязат десетки фолклорни състави и индивидуални изпълнители от България и от чужбина. Организаторите – Община Чупрене и Народно читалище„Христо Ботев-1897“, с. Чупрене – ще за- радват многобройни- те посетители, които

турлашкият събор неизменно привлича, и с концерти на гостуващи изпълнители– Румяна Повова, Невена Цонева и Драган Коич – Кеба.

Официалното откриване на Турлашкия събор ще бъде в 17:00 ч. на 10 юни (петък), като още от 16:00 ч. ще започнат изявите на участниците. Те ще продължат до 20:30 ч., когато на сцената в село Чупрене ще излезе популярната изпъл- нителка Румяна Попова. Час по-късно, в 21:30 ч., започва концертът на друга обичана българска певица – Невена Цонева.

В събота (11 юни) фолклорната програма ще започне в 10:00 ч. сутринта, като изявите на участниците ще продължат до вечерта. От 20:30 ч. за жителите и гостите на Чупрене ще свири Берковската духова музика. За доброто настроение на всички присъстващи на XVI-ия Турлашки фолклоре събор ще се погрижи и сръбският певец Драган Коич – Кеба.  Неговият концерт ще започне в 21:30 ч.

През трите дни на събора, паралелно сизпълненията на сцената, организаторите

са подготвили съпътстващи мероприятия, които ще представяттурлашката култура

във всичките й аспекти – бит, фолклор, традиции и обичаи.

Сръбската кухня и местните ястия също ще са един от акцентите. Отново местни

и гостуващи производители ще имат възможност да изложат своите стоки и екологично чиста продукция.