Кметът на Видин връчи грамоти и плакети на състезателки от СК по лека атлетика "Радуканови"

Сподели: 

Кметът на община Видин д-р Цветан Ценков връчи грамоти и плакети на възпитаничките на Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“ Ивайла Мишина и Рая Пламенова, които спечелиха златни медали на Европейските атлетически игри за деца до 16 години в град Бърно (Чехия). Отличията се връчват по повод Духовния празник на Видин – Димитровден. На събитието присъстваха зам.-кметът Борислава Борисова и треньорът на момичетата Мирослав Радуканов.
„Вие сте млади хора и ще носите в сърцето си родния град независимо къде се намирате. Радвам се, че не само сте представили родината, а и нашия прекрасен град. Затова най-малкото нещо, което може да направи Община Видин, е да изкаже своето възхищение и благодарност към вас. Да сте живи и здрави, много успехи ви пожелаваме и дано свети Димитър да ви закриля“ – с тези думи д-р Ценков се обърна към младите лекоатлетки.
Градоначалникът сподели, че се радва, когато види бивши спортисти да ръководят успешно спортни клубове и поздрави за професионалната работа треньора на двете шампионки – Мирослав Радуканов. Кметът съобщи, че скоро ще се направи и ремонт на лекоатлетическата писта в града и по този начин състезателите ще имат още по-хубави условия за тренировка. Д-р Ценков подчерта, че Община Видин дава 100 000 лева годишно за издръжката на материалната база на спортните клубове. „Вече имаме и две нови зали в училищата, които ще ползват“, припомни още кметът.
„Благодарим на Общината, че ни помага с каквото може, за да направим една пълноценна подготовка. За голяма радост се оказа, че работим по правилния начин и в правилната посока и имаме два златни медала от 15-ите европейски атлетически игри в Бърно, Чехия. Нашият отбор беше от четири момичета. Конкуренцията беше жестока, но момичетата спечелиха два златни медали на скок дължина – Ивайла при родените 2008 г., Рая при момичетата 2009 г. В дисциплината на Ивайла участваха 87 състезателки, а на Рая – 76“, поясни Мирослав Радуканов.
Той разказа, че двете състезателки са участвали и на 60 м гладко бягане, където Ивайла завършила седма, Рая – на единадесето място. Другите момичета от отбора също се представили много добре. Паолина Дочкова станала десета на скок височина, а Мартина Стефанова се класирала двадесета на 150 м гладко бягане, където участвали общо 112 момичета. „Ние имаме големи амбиции и високи цели. Радвам се, че се случват нещата. Надяваме се догодина пак да сме там и да имаме още поводи за радост“, каза в заключение треньорът.
МАРИЯНА Герасимова