Кметът на Видин представи екипа си

Сподели: 

Кметът на община Видин д-р Цветан Ценков представи официално екипа, с който ще работи през настоящия четиригодишен мандат. Постовете си запазват Борислава Борисова, която и през следващите четири години ще продължава да отговаря за ресор „Хуманитарни дейности и социална политика“, и Десислава Тодорова, на която за втори мандат е поверен ресорът „Европейски политики и инвестиции“. Новото попълнение в редиците на заместник-кметовете, както вестник „НИЕ“ вече съобщи, е Найден Йонов – председателят на областната и на общинската структура на БСП поема ресор „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата“.

Новината е, че предстои още една смяна – Цветомира Илиева, която не взе участие в пресконференцията, ще напусне ръководният екип на общината. Новината за предстоящата кадрова промяна съобщи самият Ценков, но засега запази в тайна на кого е избрал да повери финансите на Община Видин.

Видинският кмет обяви, че е взето решение да бъдат освободени всички служители на Община Видин, които са навършили пенсионна възраст, за да се даде път на млади кадри. Предстои и промяна в структурата на общинската администрация – според градоначалника това се налага, тъй като след влязлото в сила в началото на годината увеличение на минималната работна заплата на 933 лева води до финансов недостиг и ще се наложи преструктуриране, обясни д-р Ценков.