Кметът на Видин проведе среща с посланика на Босна и Херцеговина

Сподели: 

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков проведе среща с посланика на Босна и Херцеговина Н. Пр. Здравко Бегович. Посрещайки дипломата, видинският градоначалник изрази задоволството си, че посланикът е изявил желание да посети нашия старопрестолен град. Д-р Ценков подари на госта картина от местен художник, изобразяваща символа на Видин – крепостта „Баба Вида“, както и рекламни сувенири.
В срещата с извънредния и пълномощен посланик на Босна и Херцеговина у нас участваха също заместник-кметът Борислава Борисова и секретарят на Общината Емилиян Енчев. По време на разговора бяха обсъдени основно теми, свързани с възможностите за културно сътрудничество, за бизнес и туризъм. Видинският кмет отправи покана към Н. Пр. Здравко Бегович за участие на художествени състави от Босна и Херцеговина в международния фолклорен фестивал „Синия Дунав“, който всяка година събира многобройни участници. По този начин жителите на нашия регион ще могат да се запознаят с традициите и културата на балканската държава.
Разгледан бе и въпросът за установяване на близки контакти между Видин и сроден град в Босна и Херцеговина и предприемане на стъпки за побратимяване.
След срещата в Общината, дипломатът разгледа и посети историческите забележителности на Видин, разположени в Крайдунавския парк.