Кметът на Димово Светослав Славчев: Няма да деля хората, ще бъда кмет-обединител!

В Димово клетва положи новоизбраният кмет на общината, както и кметовете на Арчар и Орешец и общински съветници
Сподели: 

Местната власт в община Димово официално встъпи в длъжност. На 12 ноември Общински съвет – Димово се събра за първото си заседание за мандат 2019 - 2023 г., на което клетва положиха новоизбраният кмет на общината Светослав Славчев, новите 13 общински съветници, както и новоизбраният кмет на Орешец – Юлиян Симеонов, и на Арчар – Боряна Русинова. „Желая на всички Вас много здраве, много сили и много мъдрост през следващите четири години“, каза областният управител на Видин Албена Георгиева, която откри тържественото заседание на Общински съвет – Димово. Официален гост на церемонията по полагане на клетва беше и Станислав Анастасов, член на Централното оперативно бюро на ДПС. Присъстваха и много жители на община Димово.

„След този тържествен акт по полагане на клетва Вие встъпихте във Вашите нови правомощия и отговорности. Вземайте мъдри решения, постигайте консенсус, защото изборите вече минаха, предстои много работа – работете за благоденствието на община Димово“, призова Георгиева след тържествената клетва.

Добромир Тодоров, като най-възрастен общински съветник през мандат 2019 - 2023 г., ръководи първото заседание. „Кметът и Общинският съвет са двете страни на една монета – те са като два вола, които заедно трябва да теглят тежката „каруца“ Община Димово“, отбеляза Добромир Тодоров, като призова колегите си в Общинския съвет да работят в дух на диалогичност.

При последвалата процедура за избор на председател на местния парламент, номинирани за позицията бяха трима – Лозан Лозанов (ГЕРБ), Мая Борисова (Местна коалиция „Обединена социалдемокрация/ СДС“) и Олег Миков („БСП за България“). С тайно гласуване общинските съветници решиха работата на ОбС – Димово през мандат 2019 – 2023 г. да ръководи Олег Миков.

„Пожелавам на кмета г-н Славчев здраве, много успехи през предстоящия мандат. Считам, че ще направим всичко възможно през тези четири години населението в общината да почувстват, че животът им е по-добър“, заяви Миков.

Официално встъпилият в длъжност кмет на община Димово на свой ред обеща, че няма да забрави обещанията, дадени по време на предизборната кампания. „Искам най-вече да благодаря за оказаното ми доверие, за това че повярвахте на мен и екипа ми, че каузата ни ще е една – хората на община Димово. Ще застана зад всяка една дума, казана от мен по време на кампанията и ще работя за това. Отсега нататък кмет няма да означава разединител – занапред кметът ще е обединител. Общината е на хората и ние ще работим само и единствено в името на хората“, заяви кметът на община Димово Светослав Славчев, а думите му бяха посрещнати с аплодисментите на присъстващите жители на общината.

НИЕ

След края на тържественото заседание новият кмет на Димово Светослав Славчев и бившият – Лозан Лозанов, вдигнаха наздравица в кметския кабинет. Славчев благодари на предшественика си за свършеното досега, а Лозанов на свой ред му пожела успешен мандат.

Повече снимки тук