Кметът на Монтана ще обяви кандидатурата си за седми мандат

Сподели: 

Събитието е насрочено за сряда 9 август от 17,30 часа на Извора в подножието на лесопарк „Калето“.
Живков застава начело на община Монтана през далечната 1999 година. Той е най-дълго управлявалият кмет на град областен център. От екипа му напомниха, че през шестте мандата на Златко Живков в общината са направени много промени в областта на екологията, градската среда, социалните дейности, културата и спорта. Инвестициите по изпълнените европейски проекти от 2007 досега надхвърлят средното за страната. Построени са депо за твърди битови отпадъци, сепарираща инсталация, компостираща инсталация, депо за едрогабаритни и опасни отпадъци, градска пречиствателна станция. Въведено е разделно събиране на отпадъците Направена е реконструкция на водопроводната и канализационната мрежа. В последните четири години усилено се работи за подобряване качеството на въздуха чрез въвеждане на екологични уреди за отопление във стотици домакинства в града и селата.
Построени са катедрален храм „Свети дух“ и още пет нови църкви в селата Трифоново, Войници, Долна Рикса, Клисурица и Крапчене. Възстановени са храмовете в останалите 19 села . Основно е ремонтирано най-старото читалище в града и след повече от половин век сцената му отново се използва за концерти и спектакли. Сред по-големите проекти на градската среда  са обновяването на булевардите и парковете в града. Изграден е нов парк около храм „Свети Дух“. Санирани са сградите на общинските училища, детските градини и ясли.
Пред приключване е ремонтът на площад „Жеравица“ и строежът на нов младежки център. Развити е мрежа от 21 интегрирани здравно-социални услуги.
В политиката на управление водещо начало е създаването на съвременна, чиста и безопасна среда  за живот на гражданите.