Кметът на Ново село Георги Стоенелов: Ще остана верен на клетвата да работя за жителите на общината

В Ново село в длъжност встъпиха кметът на общината, кметовете на Неговановци и Винарово и новите общински съветници
Сподели: 

На 12 ноември първото за мандат 2019 – 2023 г. заседание на новоизбрания Общински съвет – Ново село откри областният управител на Видин Албена Георгиева. На заседанието клетва положи избраният за четвърти мандат за кмет на общината Георги Стоенелов, тържествено се заклеха и Емилия Крумова, кмет на Неговановци, и Гинко Петров, кмет на Винарово, както и новоизбраните 11 общински съветници в Общински съвет – Ново село.

„Изборите минаха и пред Вас е хоризонтът на управленския мандат. Надявам се да постигате консенсус в Общинския съвет и да взимате правилните решения, решенията, които касаят развитието на община Ново село. Желая успех на всички, ползотворна работа и на добър час“ – с тези думи Албена Георгиева се обърна към положилите вече клетва представители на местната власт в община Ново село.

Лъчезар Кръстев, като най-възрастен общински съветник през мандата, ръководи заседанието, на което беше избран председател на новоселския местен парламент. Двама бяха номинираните – Георги Керанов (ГЕРБ) и Иво Вергилов (ГЕРБ). След проведеното гласуване, по волята на мнозинството, беше определено, че през следващите четири години работата на Общински съвет – Ново село ще ръководи Иво Вергилов. Той благодари за оказаното доверие и призова колегите си от Общинския съвет да загърбят различията. „Ако се делим, няма да постигнем нищо. За да върви напред Община Ново село, трябва да работим заедно“, заяви Иво Вергилов.

Георги Стоенелов сподели, че за четвърти път полага „тежката“ клетва да работи в името на жителите на Ново село и в досегашните си три мандата като кмет на общината е правил всичко по силите си да остане верен на тази клетва и така ще е и през следващите четири  години. Той призова общинските съветници и кметовете на Неговановци и Винарово също да не забравят клетвените слова, които са произнесли в този тържествен ден.

„Моля всички, които сте тук, „заровете томахавките“, защото пред вас предстои тежка задача. Ние трябва да докажем, че този новоизбран Общински съвет е един от добрите, а защо не и един от най-добрите за изминалите години. За да стане това, трябва да си подадем взаимно ръка. Ако тръгнем на обратната страна, това няма да е добре за населението на общината“, отбеляза Стоенелов.

НИЕ

Повече снимки тук: https://www.facebook.com/pg/Vestniknie/photos/?tab=album&album_id=267778...