Кметът на община Враца положи клетва

Сподели: 

Кметът на община Враца Калин Каменов, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства положиха клетва. Това се случи на една символична дата – на 9 ноември се отбелязват освобождението на града от турско робство.

Калин Каменов, който ще управлява за трети мандат в община Враца, в речта си след полагането на клетва подчерта дългът, който всеки от новоизбраните представителите на местната власт има: „Всеки от нас трябва да си спомни заветите на предците ни и да се замисли защо е тук и какво ще го води. Знам, че можем да се обединим, въпреки различията си, защото имаме една цел – развитието на родния ни град. Затова трябва да работим повече в интерес на гражданите, да си прощаваме и да правим компромиси. Именно в такива моменти се вижда кой наистина иска Враца да бъде добре подреден и развиващ се град. Надявам се в края на мандата да бъдем горди с постигнатото“. 

Тържественото заседание на Общинския съвет продължи с избор на председател на местния парламент и определяне на състав на комисията за изготвяне на правилник за организацията и дейността му. С 27 гласа „за“ – д-р Владимир Христов бе избран за председател на Общински съвет – Враца за мандат 2023-2027 година.