Кметът на Ружинци награди участниците в конкурс за превенция употребата на наркотици

Сподели: 

На 26 юни – Международен ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици, кметът на Община Ружинци, Александър Александров награди отличените участници в конкурса „Наркотиците - един изгубен живот“ и „Избирам красивото - не на наркотиците“. В творческата надпревара се включиха ученици от училищата Ружинци, Дреновец и Бело поле. 

Съгласно регламента децата бяха разделени в две възрастови групи и се състезаваха в категория рисунка. Целта на мероприятието е да се увеличи подкрепата за превенция на употребата на наркотици, ефективна инвестиция в благосъстоянието на децата и младежите, техните семейства и цялата общественост.

Кметът на община Ружинци благодари на всички за участието в борбата с употребата на наркотици и разпространението на наркотични вещества. "Вие показахте съпричастността и активната си позиция в тая борба чрез творбите си, които ни изпратихте. Тази борба, млади хора, трябва да намери място във вашето ежедневие, ако искаме да постигнем успехи, макар да знаем, че няма да е лесно“, каза Александър Александров на младежите.

Инициативата за повеждане на конкурса е на кмета Александър Александров, Гражданско сдружение „Достоен живот-22“ с Председател Николай Вецов и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни при Община Ружинци.

Текст и сн. Иво Иванов