Кметът на Чупрене Анжело Добричов: Както се заклехме, ще работим за хората в Чупрене

Представителите на местната власт в община Чупрене встъпиха в длъжност
Сподели: 

В Чупрене официално в длъжност встъпи новият кмет на общината Анжело Добричов. Той тържествено положи клетва на 12 ноември – на церемонията се заклеха и новоизбраният кмет на село Горни Лом Илиян Михайлов и новите общински съветници. Тържественото първо за мандата на Общински съвет – Чупрене откри областният управител на Видин Албена Георгиева. Гост на събитието беше Светослав Анастасов, член на Централното оперативно бюро на ДПС. Присъстваха и десетки жители на община Чупрене.

„Мислете за жителите на община Чупрене, работете в техен интерес. Желая успех на кмета на общината, на кмета на Горни Лом и на общинските съветници. Във Ваши ръце е бъдещето на общината, посоката, в която тя ще се развива. Постигайте консенсус в Общинския съвет в интерес на жителите на община Чупрене. Пожелавам Ви да оправдаете доверието, което хората са Ви гласували, да взимате мъдри и разумни решения“, каза областният управител Албена Георгиева след полагането на клетвите.

 

На първото за мандат 2019 - 2023 г. заседание на Общински съвет – Чупрене беше избран председател на местния законодателен орган. Единственият номиниран беше Иван Велков, който в крайна сметка беше и избран на тази позиция. „Надявам се, колеги, да успея да ви сплотя всички за доброто на нашата община. Нека забравим предизборните и следизборите нападки и да вървим единни. Защото не го ли направим, няма да можем да работим успешно и ще бъдем в ущърб и на общината, и на нашия новоизбран кмет. Нека се обединим, за да работим за благото на община Чупрене и нейните жители“, призова Велков.

Новоизбраният кмет на община Чупрене Анжело Добричов сподели, че се надява на добра съвместна работа с Общинския съвет, за да бъдат оправдани очакванията на жителите на общината. „Мисля, че изборните страсти вече са утихнали. Занапред, както се заклехме преди малко, ще спазваме Конституцията, ще работим за хората в община Чупрене. Надявам се, че ще работим заедно, умно, мъдро, „чисто“, прозрачно“, заяви кметът на Чупрене. „Това, което сме обещали на събранията, ще го осъществим на практика – няма да останат напразни обещания“, категоричен беше Анжело Добричов.

След края на церемонията кметът на Чупрене разказа пред вестник „НИЕ“ какви ще са първите му действия. „Няма да правя „чистка“. Бил съм кмет на кметство, но тепърва ще навлизам в работата на кмета на общината. Със сигурност ще ми е трудно в началото и ще трябва да разчитам на хората в общинската администрация – те са професионалисти, работят от години в Общината, специалисти са в своите области“, заяви Добричов.

Допълни, че тепърва трябва да си изясни и състоянието, в което поема Общината. „Идва зима, трябва да се реши въпросът със снабдяването с дърва, снегопочистване и т.н. Трябва да започнем да действаме и за осигуряване на заетост за безработните в общината. Чакат ни тежки месеца с много работа. Но вярвам, че с хората около мен, хората, с които заедно се борихме на изборите, ще съумеем да се справим с предизвикателствата“, отбеляза кметът на Чупрене.

НИЕ

Повече снимки тук: https://www.facebook.com/pg/Vestniknie/photos/?tab=album&album_id=2677735438932709