Коледен баскетболен турнир

Заместник-кметът на община Видин Светослав Скорчев награди участниците
Сподели: 

Във Видин се проведе коледен баскетболен турнир. В спортната проява се състезаваха 54 ученици от VIII и IX клас, разпределени в 18 отбора. И в двете възрастови групи шампиони станаха момчетата от Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“. Второто място при осмокласниците спечели сборен отбор от ППМГ, СУ „Цар Симеон Велики“ и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров.“ Среброто в другата възрастова група отиде при отбора на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков.“ Бронзовите медали (8 клас ) са за училище „Цар Симеон Велики“, при по-големите – за ППМГ „Екзарх Антим I“.
Заместник-кметът на община Видин Светослав Скорчев награди участниците. „Продължавайте в същия дух, с много хъс и сили да се раздавате в името на баскетбола – моят любим спорт“, каза той в приветствието си.
Състезанието се организира за втори път през месец декември от Баскетболен клуб „Видабаскет“, със съдействието на Община Видин и Регионалното управление на образованието, в рамките на Коледно-новогодишната програма.
На 27 декември ще се проведе и ваканционен коледен баскетболен турнир 3х3 на един кош, за ученици от IV - V и Х - ХII клас.