Коледен лекоатлетически турнир се проведе във Видин

Сподели: 

Коледен лекоатлетически турнир събра десетки деца на закритата лекоатлетическа писта във Видин. Целта на състезанието, което е част от коледно-новогодишната програма на Общината, а съорганизатори са спортен клуб „Радуканови“ и Регионално управление на образованието, е да се популяризира леката атлетика сред подрастващите.

Участниците премериха сили в няколко дисциплини – 60 метра, скок от място, скок дължина и скок височина. Класирането бе индивидуално по възрасти и поотделно за момичета и момчета във всяка дисциплина.

Заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова връчи медалите на най-малките победители. Тя приветства от името на кмета на Видин д-р Цветан Ценков и от свое име присъстващите за хубавата инициатива и за създадената отлична организация. „Похвално е, че от най-ранна възраст децата се възпитават в любов към спорта. Вие превърнахте днешния турнир в едно спортно забавление в името на приятелството. Помнете, че спортът е здраве, спортувайте на воля и знайте, че днес всички вие сте победители“, каза заместник-кметът и поздрави всички с настъпващите коледно-новогодишни празници, като им пожела здраве и много успехи.