Коледен турнир по футбол за девойки се проведе във Видин

Сподели: 

Коледен турнир по футбол за девойки се проведе днес (19 декември) във Видин. Той е по програмата „Grassroots“ на УЕФА и е включен в календара на БФС. Спортната проява е традиционна и се проведе в зала „Фестивална“. Организатори на събитието са Регионалното управление на образованието, Аматьорската футболна лига, Областният съвет на БФС и Община Видин.
В турнира се включиха шест футболни отбора, разделени в Група „А“ (СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – град Брегово, ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – град Видин и „Св. св. Кирил и Методий“ – град Видин) и Група „Б“ (СУ „Никола Йонков Вапцаров“ – село Дреновец, ГПЧЕ „Йордан Радичков“ – град Видин и СУ „Христо Ботев“ – град Грамада).
За участниците в Коледния турнир организаторите бяха осигурили награди – купа за I-во място, по една топка и една торта за всеки отбор. В крайното класиране купата грабна отборът на Дреновец. Тя бе връчена от заместник-кмета Борислава Борисова.
Бяха раздадени и индивидуални отличия: за най-добър вратар бе обявена Емел Бирхан от „Св. св. Кирил и Методий“ – град Видин, за най-добър защитник  - Вероника Борисова от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ – село Дреновец, за най-добър полузащитник – Гергана Рангелова от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – град Брегово, за най-полезен състезател – Веселина Червенкова от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – град Видин, а за най-технична състезателка награда получи Лора Венелинова от същото училище. Голмайстор на турнира стана София Генчева от СУ „Никола Йонков Вапцаров“, а откритие на турнира е Десислава Йорданова от ГПЧЕ „Йордан Радичков“.
За най-добър треньор бе избран Стефан Стефанов от СУ„Никола Йонков Вапцаров“. Всички наградени получиха статуетки.
Иво Марков, председател на ОС на БФС – Видин, поздрави участниците във футболната надпревара и даде думата на заместник-кмета на общината Борислава Борисова. Тя приветства младите спортистки от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име: “Поздравления за отличното ви представяне в тази традиционна спортна инициатива. Бяхме свидетели на толерантна и коректна игра, за което заслужавате аплодисменти“. И благодари на организаторите за отличната подготовка на турнира, както и на учителите и родителите за разбирането, че децата трябва да спортуват, за да растат здрави, да се учат на воля за победа и да постигат успехи. Борисова пожела на всички прекрасно настроение и весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници.