Кът за игри и отдих е оформен в центъра на село Тополовец

Сподели: 

„Поредният кът за отдих на територията на община Ружинци е реализиран в с. Тополовец чрез проект „Изграждане на кът за отдих и игри“ на стойност 9989.40 лв.“, съобщи кметът на общината Александър Александров. Той отбеляза, че целта с реализирането на този проект, който се финансира от „Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда“, е била да се създаде в центъра на селото място, подходящо за забавление и игра на децата и за почивка на възрастните. Кметът допълни, че теренът, върху който е направено новото пространство за игри и почивка се намира в непосредствена близост до сградата на Кметството, селската чешма и параклиса. „Непосредствената близост до път III- 112 и широката отбивка за спиране на автомобили, автобуси, камиони и леки коли прави мястото предпочитано за почивка от пътуващите. С изграждането на кът за отдих се създадоха условия за пълноценна почивка не само на местните хора, но и на преминаващите през село Тополовец“, обясни Александров.
Той разказа, че обособените зони за игра и отдих са осветени с допълнително монтирани осветителни тела, закупени със собствени средства на Общината. С финансиране от проекта са закупени и монтирани с помощта на местното население: петоъгълна беседка; метална тенис маса; маса за шах с 4 седалки; комплект маса с пейки без облегалка; занимателна игра „Морски шах“; гигантски комплект фигури за шах; черна дъска за рисуване; игра „Криво огледало“; детска къщичка тип „индианска шатра“ и 3 броя кошчета. Помислено е и за озеленяването, като са засадени декоративни храсти, цветя и дървета.
„Целта ни с този проект е също така да покажем на гражданите волята на държавата да поощрява подобни граждански инициативи чрез обезпечаване на доброволния труд и награждаване на желанието на жителите да живеят в по-чиста и приветлива среда, с изграждането на приветливи, чисти и зелени райони за прекарване на свободното време, за игри и отдих“, обясни кметът на Ружинци Александър Александров.
НИЕ