Ледената пързалка във Видин няма да работи до 21 декември

Сподели: 

*Пазарите остават отворени
*Прави се проучване има ли потребност от  дежурна детска градина с яслена група

Ледената пързалка във Видин ще бъде затворена до 21 декември, съобщиха от Общината. Посочиха, че това става след решение на Областния щаб във Видин, с оглед заповедта на здравния министър от 25 ноември, с която се въвеждат по-строги противоепидемични мерки. Те влязоха в сила от 23:30 часа на 27 ноември и ще продължат до 21 декември 2020 г. (виж заповедта на министъра на здравеопазването на стр. 10)
Преустановени са посещенията в детските градини и детската ясла, присъствените учебни занятия в училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие. На 26 ноември Община Видин е изпратила писма до отговорните институции, работещи на първа линия в условията на COVID-19 с молба да се направи проучване сред техните служители (родители на деца в детска ясла или детска градина), има ли потребност от функционирането на дежурна детска градина с яслена група за времето от 30.11 до 21.12.2020 г.
От Община Видин съобщиха още, че Централният общински пазар във Видин остава отворен, като се спазват въведените досега мерки – носене на маски от търговци и посетители, спазване на еднопосочно движение и дистанция, дезинфекция. Пазарът пред градския стадион „Георги Бенковски“ също ще работи, както през последните седмици – от понеделник до петък.