Ледената пързалка във Видин отново работи

Сподели: 

Ледената пързалка във Видин възобнови дейността си. Това става от 2 декември, като решението е на Областния временен кризисен щаб за оценка на риска. Мотивите са, че зимната атракция е разположена на открито, както и е създадена нужната организация за спазване на всички противоепидемични мерки, което е изрично разписано в утвърдените със заповед на кмета на община Видин правила за нейното използване.
В редица градове в страната, сред които Русе, Пловдив, София и др., и след въвеждането на новите мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 ледените пързалки продължиха да работят, а в град Враца дори съоръжението беше официално открито на 1 декември.
В Община Видин също са били получени много сигнали и мнения от граждани, които са изразили своето одобрение, че в нашия град има подобна ледена атракция и са призовали тя да заработи отново, така че децата, както и възрастните да могат да спортуват – нещо особено важно в настоящата ситуация.
За повишаване сигурността на ползващите пързалката, капацитетът на съоръжението се намалява. Продължава извършването на редовна дезинфекция, а чрез техническо средство периодично ще се напомня за необходимостта от спазване на дисциплина и дистанция. Графикът на сесиите и цените на услугата остават непроменени.