Летящ старт на годината за лекоатлетите на СК „Радуканови“ – Видин

Сподели: 

Повече от добре започна 2022 година за Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“ – Видин. Силно представяне записаха състезателите на клуба на първата за годината надпревара – националния шампионат за момчета и момичета до 14 години, който се проведе на 15 и 16 януари в София. Като републикански шампион на многобой във Видин се върна Васил Антонов. Клубът участва с общо шестима състезатели, като Пламен Митков завоюва 9-о място от общо 64 състезатели, а Рая Пламенова и Божидара Иванова заеха съответно 11-о и 17-о място от 146 участвали момичета.
Състезанието е било изключително изморително, разказа за вестник „НИЕ“ треньорът Мирослав Радуканов, който определи представянето на своите възпитаници като блестящо. „Шампионатът продължи два дни, от сутрин до вечер децата бяха в залата. За пръв път шампионатът се проведе в такъв формат – четирибой, който включваше бягане 60 м с препятствия, скок дължина, скок височина и бягане на 800 м за момчетата и на 600 м за момичетата“, каза спортният специалист. Той уточни, че по-слабо състезателите му са се представили на скока височина, но това е обяснимо, защото това е нова дисциплина. Досега републиканският шампионат при тази възрастова група е бил трибой. Така възпитаниците на Мирослав Радуканов са започнали по-сериозни тренировки на скок височина едва преди няколко месеца.
„Завоювахме една шампионска титла при момчетата – на Васил Антонов, с републикански рекорд. Отлично представяне записа и Пламен Митков, който е по-малък от голяма част от останалите състезатели. Заедно се състезаваха момчета от три възрасти – родени 2009, 2010 и 2011 г., а Пламен е набор 2010 г. и зае девето място с най-силния резултат за своя набор. При момичетата Рая Пламенова зае 9-о място, а Божидара Иванова – 17-о място. Божидара също е първа в своя набор“, обясни Мирослав Радуканов. „Можехме и повече да постигнем, но заради ситуацията с COVID-19 подготовката на състезателите беше нарушена, тренировките ту бяха спирани, ту ги подновяваха. Така че съм доволен от представянето на всички състезатели“, сподели той. И допълни, че тазгодишното представяне дава основания да се надява на дори още по-големи успехи на републиканското догодина.
До март месец предстоят още няколко републикански шампионата в различните възрастови групи, в които също ще участват възпитаници на видинския клуб. „До 13 март всеки уикенд е запълнен със състезания, очаква ни богата състезателна програма“, подчерта Мирослав Радуканов.
НИЕ