Любен Иванов встъпи в длъжност като областен управител на Видин

Сподели: 

Назначеният от правителството нов областен управител на Видин – Любен Иванов, символично прие поста от предшественика си Огнян Асенов. По традиция церемонията по предаването на властта се проведе в кабинета на губернатора.
Досегашният областен управител благодари на служителите на Областната управа. „Колегите са професионалисти, които изпълняват качествено своите служебни задължения. Искам да благодаря на всички тях – най-вече за усилията, които положиха в организационно-техническата подготовка за изборите през 2021 година“, сподели Асенов. Той пожела на новия областен управител успех в работата.
Любен Иванов сподели, че за него да бъде представител на правителството и на държавната власт във Видин е голяма отговорност и осъзнат дълг към жителите на областта. „Тяхното благоденствие и повишаването на жизненото им ниво е моята основна задача“, заяви новият областен управител, като благодари на правителството за доверието, което му гласуват, назначавайки го на този пост.
Той съобщи, че през следващите дни ще проведе срещи с представителите на държавните институции на регионално ниво и с кметовете на общините в областта. Целта е да се начертаят основните приоритети и план за развитие на област Видин и за работата на Областната администрация. „В мое лице кметовете на общините ще срещат винаги подкрепа и своевременна помощ за решаване на възникналите проблеми, както и за развитие на визията, която имат за населените места. Децентрализацията и регионалното развитие са основните политики на „Демократична България“ и аз ще работя за тяхното осъществяване“, заяви Любен Иванов. „Същевременно гарантирам, че законността ще бъде незаобиколим и постоянен принцип в работата на областната управа, като няма да допусна никакви незаконосъобразни действия и решения на никакво ниво“, подчерта още новият видински областен управител.
Любен Иванов е роден на 3.01.1979 г. във Видин. Притежава образователно-квалификационна степен магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Адвокат е от Адвокатска колегия – Видин. Работил е в сферата на търговската несъстоятелност. От 2015 година е общински съветник в ОбС – Видин. На проведените парламентарни избори през ноември миналата година Любен Иванов беше водач на листата на коалиция „Демократична България“ за Видинския избирателен район.
НИЕ