Любен Иванов: Да повярваме в потенциала на Видин

Сподели: 

Видин има потенциал за развитие и трябва видинчани да повярват в него. Това заяви кандидатът за кмет на община Видин на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ Любен Иванов. „Аз вярвам в потенциала на Видин. Достатъчно е да си припомним фактът, че по поречието на Дунав няма бедни градове – с изключение на България, разбира се. Но това ни показва, че Видин има същите възможности пред себе си като градовете в Германия, например. Просто трябва да се научим да ги използваме. Необходима е много работа и то целенасочена“, категоричен е Любен Иванов. 

Според него разковничето се крие в туризма. „Моята мечта е цялата крепостна стена, която е около замъка „Баба Вида“ да бъде реставрирана постъпателно. По изчисления, около 20 милиона лева ще са необходими за реставрация, консервация и социализация за „Баба Вида“ и на цялата крепостна стена“, сподели Любен Иванов. Той допълни, че тези средства могат да дойдат от Министерството на културата, естествено на части, а за етапа на социализация – чрез програмите за трансгранично сътрудничество с Румъния и Сърбия. „Представете си крепостната стена, която започва от „Баба Вида“ и минава покрай бившето военно поделение да бъде реставрирана; да продължим към Флорентин капия, която е почти напълно разрушена и да я реставрираме, след това да продължим през „Шарампоя“, до началото на парк „Рова“ и Еничар капия, като отново реставрираме тази културно-историческа ценност. Представете си във всяка една капия да има изложени изделия на занаятчии или продукти на местни производители. Всичко това по мои изчисления ще създаде около 400 работни места само в сферата на туризма“, обясни кандидатът за кмет на Видин на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“. Той отбеляза, че това е и начинът да задържим гостите на Видин тук за повече от един ден – не просто да дойдат, да отидат до „Баба Вида“, да се снимат и после да си заминат, а да направят цялостна обиколка на крепостната стена, с посещения на капиите. 

„Винаги съм твърдял, че във Венецианския склад трябва да направим музей – интерактивен музей. А на мястото на бившето военно поделение можем да изградим модерен спортен комплекс с игрище за тенис, игрище за футбол, баскетболно игрище. Всичко това е възможно и е необходимо на Видин. Това са ключови проекти, чиято реализация би променила облика на града. Не всичко можем да направим за четири години, но като общество трябва да достигнем до съгласието, че това е начинът да се реализира визията за Видин като атрактивна туристическа дестинация. Това е визията, която ще даде възможност на Видин да има развитието, което имат богатите европейски градове по горното течение на Дунав и ще подобри благосъстоянието на гражданите“, посочи Любен Иванов. 

И сподели: „Искам не само доверието на гражданите на Видин, но и тяхната помощ, за да бъда добър стопанин на града и на общината – добър стопанин, визионер, така че заедно с видинчани да превърнем Видин в модерен и развит град, използващ своите предимства“. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление