Любен Иванов е кандидатът за кмет на Видин на „Продължаваме промяната-Демократична България“

Сподели: 

Юристът Любен Иванов е кандидатът за кмет на община Видин, на когото гласува доверие Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“. „С кандидатурата си за кмет на Видин ще работя за подобряване на градската среда в населеното място. Икономиката и развитието на туризма също ще бъдат част от приоритетите ми“, заяви Любен Иванов, който е народен представител от Видин в два поредни парламента. „Тръгваме към местния вот единни и сплотени за победа, за да променим родината и направим необходимите реформи в местното самоуправление, за нашето по-добро европейско бъдеще, за развитие на родния видински край“, допълни той.

Област Видин е уникална като местонахождение и богатство на културно-исторически наследство и природни забележителности. За съжаление общините в областта са пасивни в съставянето на туристически маршрути. Изпускат се възможности за развитие и за използване на средства по оперативните програми на ЕС, заяви неотдавна в интервю пред агенция „Фокус“ Любен Иванов. Според него трябва да бъде изградена една цялостна карта на културно-историческите и природните забележителности, маршрути, които да свързват отделните общини. Да се направят контакти с общините и музеите от съседните държави. „Като областен управител се опитах да започна този процес, да накарам кметовете на общини да мислят в тази насока, да започнем да експлоатираме даденостите пълноценно като в Европа; общините да се включат активно в тяхното стопанисване. За съжаление осъзнаването и задвижването на общинските ръководства в тази посока е прекалено бавно. Понякога имах чувството, че на пук на усилията ми, не желаят да действат, че са дезинтересирани. Това бездействие рефлектира върху хората от региона, върху техните доходи и възможности за личностно развитие“, сподели кандидатът за кмет на Видин на „Продължаваме промяната-Демократична България“. 

Любен Иванов е със значителен опит в местното и държавното управление. Народен представител е в настоящия парламент, като е заместник-председател на комисията по туризъм. В предходното 48-о Народно събрание е заместник-председател на Комисията по земеделие и храни, и на Временната комисия за недостига и високите цени на дървата за огрев в парламента. Областен управител на област Видин в периода януари – август 2022 г. От 2015 до 2021 е общински съветник в Общински съвет – Видин. Повече от 19 години е адвокат в областта на търговското право и търговската несъстоятелност. Завършва „право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където придобива и допълнителна магистратура по „Право на Европейския съюз“.

НИЕ