Любен Иванов е назначен за областен управител на Видин

Сподели: 

Юристът Любен Иванов поема поста на областен управител на Видин. На днешното си заседание Правителството е приело решение за назначаване на деветима нови областни управители, като са освободени заемалите досега съответните длъжности – така във Видин с поста на областен управител се разделя Огнян Асенов.
Любен Иванов е роден на 3.01.1979 г. във Видин. Притежава образователно-квалификационна степен магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Адвокат е от Адвокатска колегия – Видин. Работил е в сферата на търговската несъстоятелност. От 2015 година е общински съветник в ОбС – Видин. На проведените парламентарни избори през ноември миналата година Любен Иванов беше водач на листата на коалиция „Демократична България“ за Видинския избирателен район.
Нови губернатори са назначени още в областите Благоевград, Бургас, Велико Търново, Добрич, Пловдив, Смолян, Софийска област и Хасково.
Във връзка с назначенията Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на премиера Кирил Петков, заяви на брифинг след края на правителственото заседание, че промените са в съответствие със залегналите параметри в споразумението между коалиционните партньори. Тя уточни, че назначените днес  областни управители са от квотата на БСП и „Демократична България“ „Тези нови областни управители няма да имат вменяване на нови функции, но те са по закон част от политическия кабинет и като такива трябва да прокарват политиките, мерките и решенията, които взима едно правителство за развитие на отделните райони. Така че ние няма да променяме закона в тази част, но следваме неговата буква по отношение на това как се осъществяват регионални политики и как се подобрява комуникацията между конкретната област и правителството, така, че всяка една област да чувства, че нейните интереси също биват защитавани“, коментира Бориславова. От думите й стана ясно, че през следващата седмица ще бъдат допълнени и другите позиции в страната.