Людмил Радулов е новият председател на „Видабаскет“

Сподели: 

Дългоочакваното официално влизане на Людмил Радулов в управлението на видинския баскетбол вече е факт. Общото събрание на клуба единодушно го избра за председател на БК “Видабаскет“. Това съобщиха от ВК „Видабаскет“ 

От там напомниха, че Люси Радулов е име в баскетбола, което не се нуждае от представяне. Бившият състезател на националния отбор и ЦСКА завърши кариерата си именно във „Видабаскет“, като винаги е помагал и е стоял близо до клуба. От днес един от най-добрите гардове на България през последните 25 години, заедно със своя екип, се ангажира пряко с ръководенето на баскетболната дейност във Видин - за издигане авторитета на един от най-обичаните спортове в града. Амбицията му е да приобщи всички баскетболни деятели към благородната кауза за постигане на поставените цели за изграждане на силна детско-юношеска школа и връщане сред елита на страната. В управлението на клуба влиза и Пламен Николов - бизнесмен и един от собствениците на Телевизия „Видин“, който също е познато име за видинския баскетбол. Активно е помагал в годините на прехода, с дял при набавяне на началния финансов капитал при учредяването на „Видабаскет“. 

Още с встъпването си в длъжност новият Управилен съвет е предприел спешни мерки за финансов стабилитет и спасяването на мъжкия отбор. С привличането на трима нови състезатели резултатите вече са налице – резултатна игра и първа убедителна победа в столичната зала „Триадица“ над „Волтрон“ с 83:63. Предстоят реформи и преструктуриране на детската школа на клуба, създаване на работещ баскетболен сайт, който по най-добрия начин да представя и популяризира дейността на клуба, информираха ощел от „Видабаскет“.