Мариета Георгиева е назначена за заместник-министър на образованието и науката

Сподели: 

Мариета Георгиева, която в продължение на години беше директор на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – град Видин, е назначена за заместник-министър на образованието и науката. За това информираха от пресцентъра на Министерския съвет.
Тя е специалист в сферата на професионалното образование. Повече от 20 години е директор на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин. Била е национален експерт по Европейската препоръка за трансфер на кредити в професионалното образование и обучение (ECVET) към Центъра за развитие на човешките ресурси. Има богат опит като учител по електроника и информатика, както и като преподавател по информационни системи в бизнеса и управленски информационни системи в локалния център на Нов български университет във Видин. Мариета Георгиева е машинен инженер с диплома от Техническия университет в София. Завършила е също математика и информатика в СУ „Св. Климент Охридски“. Има магистратура по образователен мениджмънт от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Преминала е през множество допълнителни квалификации. Заместник-министър Георгиева е двукратен носител на почетното отличие на МОН „Неофит Рилски“ за цялостна високопрофесионална дейност в системата на образованието.
Със заповед на министър-председателя днес е назначен още един заместник-министър – Николай Найденов, който влиза в ръководството на Министерство на транспорта и съобщенията, съобщиха още от Министерския съвет.