МВР: Осигурен е "зелен кордиор" за товарни автомобили със специфични товари през „Дунав мост 2“

Сподели: 

Заедно с румънските власти е осигурен т.нар. „зелен коридор“ за преминаването на товарни автомобили превозващи бързоразвалящи се стоки, живи животни и опасни товари през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат. Това се посочва в съобщение на МВР. По искане на България от румънска страна е увеличен броят на контролиращите служители от Данъчната си администрация (ANAF), допълват от вътрешното министерство.

Създадена е и нова организация на движението, с която се избягва престоят за почивка в участъка между мостовото съоръжение и зоната за контрол на румънска територия. Според МВР това ще предотврати образуването на задръствания. От вътрешното министерство допълват, че предприетите мерки за облекчаване на тежкотоварния трафик през пункта имат постоянен характер, като продължава работата по надграждането им.

Министерството на вътрешните работи, Министерството на транспорта и съобщенията и всички ресорни институции, отговорни за организацията на движението и пропускането на трафика през граничния пункт, са в постоянна координация, за да се подържа нормално преминаване на товарните автомобили, посочват от пресцентъра на МВР.