Медоносни дръвчета засадиха във Видин

Сподели: 

На три места в град Видин бяха засадени медоносни дръвчета. Инициативата, която се осъществи със съдействието на Община Видин, е на голяма търговска верига, откъдето осигуриха и фиданките. В засаждането им се включиха служители на видинския филиал на компанията, като експертна помощ им оказаха служители от отдел „Екология“ в общинската администрация.
Медоносните дръвчета ще обогатят дървесното разнообразие в три обществени пространства в града – до сградата на Общината, в близост до Съдебната палата и в района на Епиграфския център, срещу крепостта „Баба Вида“. „В момента тече и залесителна кампания на Общината – предвидили сме засаждане на много други дръвчета в града, като при определянето на местата на тези фиданки сме се съобразили с това. Оттук нататък ние ще поемем грижите за отглеждането на дръвчетата“, обясни инж. Владимир Петков, младши експерт „Техническа инфраструктура и благоустрояване“ в общинската администрация.
Георги Иванов, управител на видинския филиал на търговската верига, обясни, че акцията е част от кампания, която цели опазване на биоразнообразието и спасяването на пчелите. „Искам да благодаря на Община Видин за подадената ръка. Възнамеряваме настоящата екоинициатива да я продължим и занапред, с други планирани мероприятия в града“, каза Иванов.