Международен фолклорен фестивал „Синия Дунав“ с първо издание във Видин

Сподели: 

Международен фолклорен фестивал „Синия Дунав“ с първо издание във Видин. Събитието ще се състои на 4-ти, 5-и и 6-и септември в Крайдунавския парк на града. Негови организатори са Община Видин и Event Masters.
Международният фолклорен фестивал „Синия Дунав“ има за цел да популяризира, съхрани и развие българския фолклор, култура, родното производство и да представи международни фолклорни групи, самодейни състави, занаятчии, производители на традиционни стоки. Той обединява уникална концертна програма и народни игри, творчески работилници за малки и големи, изложбени площи и активности.
Мисията на организаторите е МФФ „Синия Дунав“ да се превърне в една от културните прояви с международен мащаб и особена национална значимост. Събитие, което ще даде възможност на изпълнители и групи от други държави по поречието на река Дунав да представят своя фолклор на българска сцена.
Всеки от трите фестивални дни предлага богата програма с участието на големи имена от българската фолклорна сцена като тракийския оркестър „Орфей“ и Георги Янев, обичаната Гуна Иванова, младите изпълнителки Ива и Велислава Костадинови, видинския ансамбъл „Дунав“ и ансамбъл „Майсторите на танца“. Публиката във Видин ще може да се наслади и на български самодейни състави и чуждестранни фолклорни групи.
Общинска пресслужба