Метални сърца за събиране на капачки поставиха в Ружинци и Дреновец

Сподели: 

В селата Ружинци и Дреновец са поставени метални сърца за събиране на пластмасови капачки. Инициативата за това е на кмета на община Ружинци Александър Александров. Част от необходимите за целта средства са осигурени от продажба на екземпляри на книгата „Село Ружинци, Белоградчишко“, която бе отпечатана с финансовата подкрепа на кмета, а остатъка от нужната сума е дарил самият Александров.
„През годините често ми бе задаван въпрос за такива сърца, каквито има в много други населени места – питаха ме защо ние нямаме, изпращаха ми линкове от къде и как да получим уж безплатни такива съдове за събиране на капачки, но всичко бе свързано с пари. Затова реших, че трябва сами да си ги направим. Закупих материалите и с помощта на служители от общинска администрация Ружинци създадохме двете сърца, които разположихме в Дреновец и Ружинци“, разказа кметът Александров.
Той обясни, че когато сърцата бъдат напълнени, ще се вземе решение къде да бъдат предадени капачки. „За да дадем пример, първите изсипани в новите съдове капачки са тези, които бяха събрани миналата и тази година в сградите на Кметство Дреновец и Община Ружинци от нашите служители“, допълни ружинският кмет.