Министър Петя Аврамова: Ускореното изграждане на пътя Видин – Ботевград ще помогне за преодоляване на кризата вследствие на пандемията от COVID-19

Сподели: 

Проектът за изграждане на четирилентов път Видин – Ботевград остава приоритетен за Правителството, а ускореното му изграждане, по което има консенсус в рамките на коалицията, ще помогне за преодоляване на негативите от кризата вследствие на пандемията от COVID-19. Това написа в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. „Разкриването на нови работни места ще допринесе за стабилизирането на икономиката и за подпомагане на строителния бранш. МРРБ работи усилено по процедурите за теренно осигуряване и стартиране на реални строителни дейности по проекта, както и по другите големи инфраструктурни проекти като магистрала „Хемус“, заяви Петя Аврамова.
Направлението Видин – Ботевград е приоритетен проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ до 2022 г., тъй като с цялостното хомогенизиране и модернизация на трасето от Дунав мост 2 ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.