Мирослав Ангелов отново шампион в Ралиспринт „Вида"

24 екипажа участваха в международното автомобилно състезание
Сподели: 

24 екипажа участваха в Ралиспринт „Вида 2020“. Организатори на международното автомобилно състезание, което е и III-ти кръг от националния шампионат, са Община Видин и АСК „Жико Моторспорт“. То се проведе без публика и при спазване на всички противоепидемични мерки. Престижното спортно събитие е приемник на някогашното рали „Вида“ – една хубава традиция, която Общината продължава, припомни заместник-кметът на общината Борислава Борисова. И отбеляза, че състезанието е включено в спортния календар на Видин и с всяка година популярността му се увеличава. „Тази година състезанието се провежда в по-различна ситуация – епидемична е обстановката и има издадена заповед спортните мероприятия да са без публика, с което ние се съобразяваме“, каза заместник-кметът на пресконференция в съботния ден (7 ноември).
Председателят на АСК „Жико Моторспорт“ Иван Иванов изказа благодарност към общинското ръководство, че въпреки сложната ситуация са взети всички мерки и състезанието ще се проведе. Той съобщи, че в стартовия списък за Ралиспринт „Вида 2020“ са записани общо 24 екипажа, включително по два от Румъния и от Сърбия. В пресконференцията участваха и някои от автомобилните пилоти, които споделиха задоволство от добре подготвеното трасе.
След това от бившето военно поделение, където бе организиран сервизният парк, състезателните автомобили потеглиха на почетна обиколка на град Видин.
На следващия ден, неделя започна същинската надпревара.
Победителите в Ралиспринт „Вида 2020“
На церемонията, която се проведе на сцената на летния театър в крепостта „Баба Вида“, заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова връчи отличията на екипажите, преодолели най-бързо четирите етапа на международното автомобилно състезание.
Първо място в генералното класиране на Ралиспринт „Вида 2020“ заеха миналогодишният шампион Мирослав Ангелов с навигатор Георги Гаджев, от АСК „Мегапорт“. На втора позиция се наредиха Антон Титов с навигатор Динко Георгиев, също от АСК „Мегапорт“, а трети станаха Денис Станчовски с навигатор Явор Брънков, от СК „Автоцар Рали Сервиз“. Те си разделиха наградния фонд от 5000 лв., осигурен от Община Видин, като победителят в ралиспринта получи 2500 лв., а класиралите се на второ и трето място – съответно 1500 лв. и 1000 лв.
В отборното класиране първи стана АСК „Мегапорт“. На втора позиция се нареди „Старт М Криводол“, а трети стана видинският АСК „Жико Моторспорт“.
Специални награди – плакети за спомен от състезанието във Видин, бяха връчени на участниците от Сърбия и от Румъния. Плакет получи и Ивайло Здравков от АСК „Жико Моторспорт“, за когото това бе дебютно състезание.
След награждаването се състоя пресконференция, в която участваха заместник-кметът Борислава Борисова, председателят на АСК „Жико Моторспорт“ Иван Иванов и екипажите, заели призовите места в генералното класиране. Борисова сподели радостта си, че Ралиспринт „Вида 2020“ е преминал без инциденти. Тя поздрави за добре свършената работа всички, ангажирани с организацията на спортното мероприятие и благодари на институциите, съдействали за реализирането му. „Благодаря и на почитателите на това състезание, които разбраха сериозността на епидемичната обстановка и се съобразиха с решението на Автомобилната федерация на България и Община Видин да го проведем без публика“, каза заместник-кметът. На свой ред Иван Иванов изрази признателност към Общината. Пилотите и техните навигатори също благодариха на организаторите и дадоха много висока оценка на състезанието.