Младежи от Алфа Лео клуб Видин отбелязаха Световния ден на белите дробове

Сподели: 

Младежи от Алфа Лео клуб Видин организираха флашмоб по случай Световния ден на белия дроб, който се отбелязва на 25 септември. Следвайки своята мисия – да вършат добро и да осъществяват благотворителни каузи, младите доброволци също така засадиха дръвчета в Крайдунавския парк на Видин.
Моника Кръстева, президент на младежката организация, представи инициативите, които надграждат и развиват предходни кампании на Алфа Лео клуб Видин, включително миналогодишните прояви за отбелязване на Световния ден на белите дробове. Тогава младежите отново организираха флашмоб и реновираха пейка в Крайдунавския парк, като я боядисаха в синьо.
Тази година доброволците отново организираха флашмоб, издигайки посланието „Заедно за здрави бели дробове“. Акцията този път беше осъществена пред самата пейка, намираща се в района на Драматичния театър, в близост до понтона.
„Днес е Световният ден на белия дроб, затова направихме един флашмоб, който го повтаряме от миналогодишния проект. Миналата година боядисахме синята пейка. Синият цвят е символ на белите дробове“, обясни Моника.
Друга инициатива, която младите „лъвове“ довършиха, е проектът им „Купи мартеница, помогни ни да засадим дърво“. Президентката на Алфа Лео клуб Видин поясни, че финализирането на този проект трябвало да се случи преди месеци, но поради извънредната обстановка не успели да осъществят засаждането на закупените с набраните средства дръвчета. Затова пък днес „Лайънс гората“ в Крайдунавския парк се увеличи с 15 нови кедрови фиданки.
„Дърветата също са символ на въздуха. Решихме да ги засадим, защото миналото лято наши връстници, с помощта на членове на Лайънс клуб Видин, засадихме борчета на това място, но голяма част от тях бяха откраднати, други не успяха да се хванат. Затова решихме това да ни е каузата и да ги възстановим. Надяваме се този път да не ги крадат, да се запазят“, сподели в заключение Моника Кръстева.
МАРИЯНА Герасимова