Младите състезатели на клуба по кану-каяк „Бдин-77“ получиха спортни пособия

Сподели: 

Дарение от разнообразни спортни пособия получиха младите спортисти от клуба по кану-каяк „Бдин-77“. То е направено от Общински съвет по наркотичните вещества и Превантивно-информационен център (ОбСНВ и ПИЦ) и се състои от баскетболни и медицински топки, въженца за скачане, както и три комплекта фитнес ластици за тренировка от 11 части.
На Гребната база тренират два клуба по кану-каяк, които заедно ползват две лежанки, четири лоста, три комплекта гирички и няколко тежести. Затова всяко дарение и подкрепа помагат на спортуващите десетки деца и младежи да подобряват спортните си постижения. 

Гребането във Видин е с дългогодишни традиции. Припомняме, че през 2022 г. Йоана Георгиева завоюва златен медал на Европейското първенство и бронзов медал на Световното, а Веселин Вълчов стана сребърен медалист на Европейското първенство. Тази година Йоана спечели два медала - златен и сребърен, на Световното първенство по кану-каяк за жени до 23 години в Италия и заслужи квота за Олимпийските игри в Париж от първенството на планетата за мъже и жени в Германия. Така тя стана първият представител на българския кану-каяк и ще участва в най-големия спортен форум през следващата година. 
Благодарение на повече съпричастност, младите надежди ще успеят не само достойно да вървят напред, но и да прославят Видин и България на международния подиум.