Млади лекоатлети с награди от Община Видин

Сподели: 

Шестима състезатели от Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“ получиха грамоти и подаръци от кмета на община Видин д-р Цветан Ценков. Градоначалникът се срещна с младите лекоатлети и техния треньор Мирослав Радуканов, за да ги поздрави за поредния им успех – спечелено трето място, като част от отбора на България, на проведените преди дни в град Краков (Полша) „Игри – атлетика без граници. Д-р Ценков връчи грамоти на Васил Антонов, Пламен Митков, Рая Пламенова, Божидара Иванова, Стефан Тодоров и Кристофър Каменов. На събитието присъства и заместник-кметът на Видин Борислава Борисова.
Д-р Ценков поздрави спортистите за усилията, които полагат: „Леката атлетика, благодарение на деца като вас и на вашия треньор, заема водещо място сред спортовете в община Видин. Спортът ви дава здраве и сили, а вашите родители, треньори, учители се гордеят с вас – и съвсем заслужено. Видин ви благодари от сърце затова, че разнасяте славата му“.
Кметът отбеляза, че в последните две години се постигат успехи в редица спортове във Видин. „Доста нелицеприятни процеси вървяха в спорта в нашия хубав град. Слава Богу вече нещата са стабилни. Надявам се треньорите, ръководствата на клубовете, заедно с комисията по младежта и спорта в Общинския съвет да се борят за един нормален бюджет, който да получавате през Община Видин. А ние ще се погрижим за базите, в които тренирате – предстои ремонт на лекоатлетическата писта, надявам се и за стадиона да постигнем разбирателство със сегашното или бъдещите правителства“, каза видинският градоначалник.
В „Игри – атлетика без граници“ са участвали десет отбора от единадесет държави, тъй като Германия и Австрия се явили с общ отбор. Във всеки от националните отбори са били включени най-добрите 80 деца от всяка държава на база класиране от националните шампионати, обясни треньорът Мирослав Радуканов. „В нашия отбор, състоящ се от 40 момчета и 40 момичета – най-добрите от републиканското първенство в Габрово, най-многолюдната група беше нашата: клубът имаше шест представители“, разказа спортният специалист.
Той допълни, че през цялото лято младите лекоатлети не са спирали да тренират и да се подготвят както за игрите в Полша, така и за Европейските атлетически игри за деца, които ще се проведат след няколко дни в град Бърно (Чехия). Там от СК „Радуканови“ също отиват с големи очаквания, сподели Мирослав Радуканов. В международното състезание в Бърно ще участват седем състезатели на видинския клуб по лека атлетика от пет набора – родени от 2007 година до 2012 година. Видинските спортисти ще се изправят пред сериозна конкуренция, тъй като за участие в тазгодишното седемнадесетото издание на Европейските атлетически игри за деца са записани 1700 участници от 21 държави. Треньорът отбеляза, че преди две години СК „Радуканови“ се върна от лекоатлетическите игри в Бърно със завоювани два медала – сега целта е успехите да бъдат повторени и дори увеличени.
НИЕ