Модерен минифутболен комплекс отвори врати във Видин

Сподели: 

Нов миникомплекс за футбол отвори врати във Видин. Символично лентата на модерното спортно съоръжение, което е разположено на територията на Колодрума, прерязаха днес (17 октомври) кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов. Миникомплексът е изграден по проект от Българския футболен съюз по програмата на FIFA „FORWARD” за развитие на масовия футбол, като инвестицията възлиза на над 450 000 лв.
Гости на церемонията по освещаване на новата придобивка бяха областният управител на Видин Огнян Асенов, заместник-кметовете на Общината Борислава Борисова и Светослав Скорчев, представители на БФС и на футболните среди, членове на Постоянната комисия за работа с деца, младежи, спорта и туризма към Общински съвет – Видин и др. Бяха дошли и много деца и младежи, трениращи футбол във видинските клубове.
В словото си д-р Цветан Ценков изрази задоволство, че благодарение на Българския футболен съюз нашият град разполага с подобно модерно съоръжение. Той отбеляза, че така децата, които са бъдещето на видинския футбол, ще имат прекрасни условия за тренировки. „Надявам се скоро и градският стадион „Георги Бенковски“ да бъде реновиран. Разчитам на нашите приятели от Българския футболен съюз да вземат това присърце“, сподели видинският кмет.
Техническият директор на БФС Георги Иванов приветства децата на Видин с откриването на миникомплекса по футбол. „Радвам се за това, че Българският футболен съюз помага за изграждането на такива съоръжения, защото това е бъдеще – за да има добър футбол,  трябва да има нормални условия за неговото практикуване.
Водосвет за освещаване на футболното съоръжение отслужи отец Владимир от Видинската света митрополия.
Комплексът се състои от терен с изкуствено покритие и размери 60 на 42 метра, с възможност да бъде разделен на два минитерена. Допълнително са изградени санитарна сграда с 2 съблекални, лекарски кабинет и офис, санитарни възли, 2 трибуни, осветление и оградна мрежа.
В знам на признателност за значителната инвестиция, д-р Ценков връчи на Георги Иванов почетен плакет на Община Видин за Българския футболен съюз. На свой ред Иванов също поднесе на кмета почетен плакет на БФС.