Модното ревю „Срещу течението“ във Видин с опит за рекорд на Гинес

Сподели: 

Дългоочакваното ревю на дизайнерката и наша съгражданка Вяра Бориславова премина при изключителен интерес. Началото бе пред Речната гара във Видин, откъдето 100 манекенки тръгнаха по червения килим, покорявайки с красота и изящество.
Събитието се реализира с подкрепата на Община Видин и е част от културния й календар. На старта на ревюто заместник-кметът Борислава Борисова поздрави Вяра и й пожела успех в креативното начинание.
Дължината на маршрута бе над 1,7 км и следваше река Дунав „срещу течението“. Зрителите имаха възможност да се насладят на Версай ревю около фонтана до хотел „Анна-Кристина“; на Рейнбоу ревю при Телеграф капия - с инсталации и статични пози; на Фуксия ревю по стълбите пред Паметника на свободата. Всичко това бе съпроводено на различните локации в Крайдунавския парк с игра на актьори мимове, изпълнения на Градски духов оркестър – Видин, на жива музика и др.
На официалното откриване на сцената при средновековната крепост „Баба Вида” в 21:00 ч. с водещ Деян Донков, специален гост бе кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков. Той поднесе красив букет с бели цветя на Вяра Бориславова и заяви: „Позволете ми да изразя своето преклонение пред неутолимата жажда на Вяра да рекламира старопрестолния град Видин – перлата на Дунава, нейният роден  град и да създаде най-уникалното шоу. Когато преди време дойде при мен и сподели идеята си, й казах: „Давай, това е рекламата за нашия град - повече красота, повече любов, повече усмивки!”.
Събитието продължи с театрална програма с участието на ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства и студенти от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“; изпълнение на живо от DéВЯРА и Звук и Картина с набиращата им популярност авторска музика и финално шоу с всички модели.
Спектакълът „Срещу течението” е представен от Сдружение „Домът на Музите”, автор на идеята и проекта е Вяра Бориславова, а сценарист и режисьор - проф. д-р Александър Илиев. Събитието кандидатства в Книгата на Гинес с рекорд за най-дългото речно ревю. В него се включват както професионални модели, така и подбрани на кастинг начинаещи.
Посланието на проекта е хората да бъдат смели, да следват мечтите си, да не се „носят" по течението, а да вървят срещу него и да откриват нови територии за светлината, красотата и любовта.
Част от тоалетите, дело на родената в нашия град модна дизайнерка, ще бъдат изложени днес, на 10 септември, в зала „Дунав“ на „Бонония Естейт” и ще участват в благотворителен търг. Шеф Филип Захариев (ONÀ) ще бъде специален гост-готвач с авторско меню, вдъхновено от живота на Северозапада. Със събраните средства ще се създаде пространство в град Видин, оборудвано с шевни машини и всичко необходимо за начинаещи в първите им стъпки в света на модата. Главен лектор и гостуващ преподавател по мода и бизнес развитие в новооткрития център ще е Вяра Бориславова, основател и собственик на бранда MUSE SHOP.
Мисията на създателите на проекта „Срещу течението” е той да се превърне в ежегоден фестивал, който подкрепя млади дизайнери и им дава възможност да представят новите си модни колекции под формата на ревю, обединяващо и други творци от различни сфери.