Монтират сцената и трибуната за „Опера на върховете – Белоградчишки скали“ 2022

Сподели: 

В Белоградчишката крепост е започнала подготовката за летния фестивал „Опера на върховете“ 2022 г., който ще се проведе от 5 до 26 август, съобщиха от Общината. Изграждат се сцената и трибуната с местата за любителите на оперното и балетното изкуство, които ще се наслаждават на изпълненията на артистите на Софийската опера и балет. Представленията започват в 20:00 ч.
От Община Белоградчик информират, че във връзка с осигуряване на пропусквателен режим и недопускане на задръствания ще бъде забранено придвижването с лични превозни средства до паркинга на Белоградчишката крепост, където е разположена сцената на летния оперен фестивал. Осигурен е транспорт – автобуси, които ще превозват публиката и ще се движат регулярно по маршрут от центъра на Белоградчик – от пощата до паркинга на крепостта от 18:30 ч. до началото на представлението и обратно веднага след края му. В автобусите ще се допускат само лица, снабдени с билети за спектакъла за съответния ден. Зрителите ще могат да оставят своите лични превозни средства на  безплатен паркинг до автоспирка Белоградчик. За публиката, пътуваща от град Видин, са осигурени автобуси, които тръгват в 17:30 ч. в деня на спектаклите в Белоградчишката крепост.
Програмата, актуална информация за фестивала, условията за закупуване на билети са публикувани на официалните сайтовете на Софийската опера и балет и на Община Белоградчик.