Музеят във Видин получи ценно дарение

Сподели: 

Ценно дарение получи Регионалният исторически музей (РИМ) във Видин, съобщават от музея. Благодарение на ценното дарение от видинчанката Аничка Бончева, се обогатяват фондовете на отделите „Нова история“ и „Етнография“. Дарителката предоставя важни архивни документи, снимки, книги и вещи на Бончо Кирчев, капелмайстор на Трети пехотен Бдински полк и автор на музиката на марша „Бдинци, лъвове, титани“, който е обявен и за химн на Видин с решения на Общинския съвет.
РИМ – Видин ще представи и останалите дарители, които през последните три месеца с родолюбивия си жест обогатяват не само музейните фондове, но и познанието ни за историята на Видин и Видинския край. В края на декември всички дарители през 2022 година ще бъдат обявени на интернет страницата на видинския музей (https://rimvidin.bg/bg/). Тогава ще бъдат обявени и предпразнични комплименти, които РИМ – Видин подготвя за тях.
Постъпващите в музея недвижими културни ценности подлежат на научна обработка, идентификация и инвентиране, уточняват от РИМ – Видин.