Музикална приказка в Крайдунавския парк

Сподели: 

Музикална приказка разказа Симфониета Видин на видинските деца. Безплатният концерт „Трите патета“, който представи Симфониетата на 20 август е по инициатива на Община Видин. След кукления спектакъл „Дядовата ръкавичка“, това е втори поред подарък, който местната институция прави през месец август за най-малките.
За концерта, който се състоя в Крайдунавския парк, при емблематичните фигури на лисичките, се събраха много деца, заедно с родителите си. Сред зрителите бяха кметът на община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметовете Борислава Борисова и Десислава Тодорова.
„Трите патета“ е по музика на Петър Ступел и текст на Стефан Цанев. Част от програмата бяха и популярните детски песнички "Мила моя мамо", "Тръгнал кос", "Болното коте", "Две калинки", "Зайченцето бяло".
Освен да се наслаждават на хубавата музика, малчуганите имаха възможност да се запознаят с различните музикални инструменти, да участват и спечелят награди във викторина и да получат лакомства от организаторите на събитието. Така музикалната приказка се превърна в истински празник за видинските деца.
Припомняме, че представленията на открито, които се организират съобразно изискванията на извънредната обстановка заради COVID-19, са свързани с обещаните безплатни културни ваучери от Общината за посещение на театър, кино, концерти и др. от децата.
Общинска пресслужба