Мъж и жена са загинали от токов удар в село Расово

Причината за трагедията е незаконно присъединяване към електрическата мрежа
Сподели: 

Мъж и жена са загинали от токов удар в село Расово вследствие на неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 31.07.2022 г. около 12:50 ч. в Районно управление – Лом е получен сигнал за възникнал инцидент с пострадали хора в частен дом с. Расово, общ. Медковец. Адресът незабавно е посетен от екипи на Участък Медковец при РУ Лом и Филиала за спешна медицинска помощ при МБАЛ – Лом. В лятната кухня на частен имот, в обособено помещение като баня, са открити телата на двамата наематели на имота - мъж и жена, на 28 г., от село Расово и село Ковачица, живеещи на семейни начала. По дланите на загиналите са намерени видими следи от токов удар и изгаряния.
Дежурна оперативна група с участието на екип на електроразпределителни мрежи на енергийно дружество е извършила оглед. Установено е, че електрозахранването на имота е било прекъснато, както и че с цел да се подаде електричество към дома е било извършено неправомерно присъединяване. В резултат на това са променени фазата и нулата на електрическата верига, което от своя страна е довело до протичане на електричество по корпуса на бойлера и душ батерията.
Телата на загиналите са транспортирани за аутопсия в МБАЛ – Монтана. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115 от Наказателния кодекс.