Мярка „задържане под стража“ спрямо мъжа от кв. „Нов път“, обвинен в убийството на съпругата си

Сподели: 

Окръжен съд – Видин, с определение от 8 януари, е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 79-годишния К.Д.А, обвинен в убийството на своята съпруга. 

След като е разгледал събраните до момента материали от досъдебното производство, съдът е приел, че съществува обосновано предположение, че К.Д.А е извършил деянието, в което е обвинен. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание - „лишаване от свобода“ от 10 години до 20 години, съдебният състав е счел за реална опасността, лицето да се укрие или извърши друго престъпление и прецени, че единствената подходяща мярка за неотклонение е „задържане под стража“. Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – София, допълниха от съдебната институция.

Припомняме, че до зъдържането на възрастния мъж се стигна след като 4 януари беше получен сигнал за човек с окървавени ръце, стоящ пред дома си в кв. „Нов път“ в гр. Видин. Пристигналият на място екип намира на втория етаж на къщата умъртвена съпругата му, с множество рани по главата и тялото. В последствие срещу мъжа беше повдигнато и обвинение – за убийство.