Наградиха 13 деца от Монтана за годишни постижения

Сподели: 

Кметът на Монтана Златко Живков  връчи стипендии на 13 деца, първенци в  национални и международни състезания и конкурси.  Четирима  са наградените с годишни стипендии по 1500 лева. В  Област „Изкуство" това са   Магдалена Александрова и Ивет Румянова. В област „Спорт" -  Ивон Благоева и  Калин Борисов. С еднократни стипендии по 500 лева бяха отличени девет ученици. В област „Наука и технологии" това са  Алекс Атанасов, Матей Минев и Мари Луканова. В област  „Изкуство" -  Цветеа Асенова,  Жанета Пейна и Сияна Буркхард. В област „Спорт" – Ивона  Йосифова, Георги Георгиев и Иван Петров.

„Горд съм с постиженията тези момичета и момчета на Монтана, защото те са развили своя талант  с упорит труд и постоянство всеки ден, заяви кметът Живков.

Стипендиите на община Монтана се връчват всяка година след октомври.  За тях могат да кандидатстват талантливи деца с признати успехи в науката, технологиите, изкуството и спорта. Периодът, в който се приемат документи за кандидатстване е от 1 до 31 октомври.