Надя Донкинска прие поста областен управител на Враца

Сподели: 

Новоназначеният областен управител на Враца Надя Донкинска встъпи в длъжност днес, съобщиха от Областна администрация. Символичното предаване на властта се състоя в кабинета на областния управител, където досегашният управител Георги Митов предаде ключа и печата на институцията.
Надя Донкинска благодари на своя предшественик и заяви, че за нея е изключително голяма чест да поеме поста областен управител, но това е и голяма отговорност и предизвикателство. Тя изрази желание за надграждане на постигнатото досега от Областна администрация – Враца, за да може и гражданите да се чувстват комфортно, а областта да се развива и да заеме достойно място в икономическия, културен и обществен живот в страната. Ще работя за по-добра връзка между администрациите и гражданите. Моята кауза е развитието и просперитета на региона“, заяви новият областен управител.
Надя Донкинска е с Магистърска степен специалност "Финанси и кредит”  от Стопанска академия  „Д.А. Ценов“, Свищов. Заемала е ръководни позиции в банкови институции. Има дългогодишен мениджърски опит в банковата сфера, управление и мониторинг на структури в Северозападен регион на водещи търговски банки  и БНБ. Притежава доказани лидерски, организационни и мениджърски умения, в резултат на  богата практика в отделни ресори на икономическия сектор.
Родена е в град Враца. Семейна. Извън професионалното поприще се интересува от литература, изобразително изкуство, музика и е почитател на природата.