Над 14 хиляди къса цигари и недекларирана валута задържаха митничари във Видин

Сподели: 

Над 14 хиляди къса цигари и 100 000 евро недекларирана валута са установили митнически инспектори във Видин при извършени проверки в района на ГКПП Дунав мост 2, съобщиха от Агенция „Митници“.
На 26 май около 20:30 часа митнически инспектори спират за щателна митническа проверка излизащ от страната товарен автомобил. В хода на контролните действия служителите забелязват, че от лявата страна между прага и гредата на превозното средство е поставена допълнителна ламарина, която е заварена за прага и гредата, като по този начин е изграден тайник. В него митническите инспектори откриват голямо количество цигари с валиден български акцизен бандерол. При продължилата проверка инспекторите откриват още укрити цигари с валиден български акцизен бандерол в кухината на таблото и под предната седалка на товарния автомобил. Общото количество на установените и задържани от митническите власти цигари с български валиден акцизен бандерол е 730 кутии (14 600 къса). На водача са съставени актове за установяване на административно нарушение както за цигарите, така и за изградения тайник, информираха от Агенция „Митници“.
При друг случай на 18 май в района на ГКПП Дунав мост 2 – Видин-Калафат е спрян за митническа проверка товарен автомобил с чужда регистрация, който е пътувал по маршрут от Германия за Турция през България, управляван от турски гражданин. В хода на контролните действия митническите инспектори откриват във фабрична кухина в страничната стена на шофьорската кабина 10 пакета, съдържащи евро банкноти с различен номинал. Установената недекларирана валута е общо 100 000 евро с левова равностойност 195 583 лева. На нарушителите