Над 500 ученика посрещна училищният звънец в община Белоградчик (Снимки)

Сподели: 

В първия ден на новата учебна година училищният звънец посрещна над 500 ученика в община Белоградчик, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

40 първокласници днес с трепет прекрачиха прага на НУ „Васил Левски”. 

На официалното откриване на учебната година присъстваха Борис Николов – кмет на Община Белоградчик, Златан Златанов – гл. експерт образование, Илияна Веселинова – директор Дирекция „Социално подпомагане”, Анатоли Иванов – председател на „Обществен съвет”. Илиянка Панайотова – директор на началното училище, посрещна деца и родители с думите – „Добре дошли! Уважаеми родители, не забравяйте, че училището е храм, в който се влиза с уважение и респект. В този храм на знанието, вашите грижи, отношение и помощ са съществени. Да си учител, не е професия, а призвание…Учителя е сърцето на образователната система”.
Борис Николов се обърна към първолаците: „Скъпи първокласници, радвам се, че днес, в празничния ден сме тук заедно! Освен новите учители, в училището ще откриете и нови приятели. На добър час на учители, родители и ученици!”.
Водосвет за началото на учебната година в СУ „Христо Ботев” бе отслужен от отец Рафаил – архиерейски наместник на Белоградчишка духовна епархия. Прочетен бе поздравителен адрес от проф. Николай Денков - министър на образованието и науката.

Тържественото откриване на новата учебна година в НУ „Васил Левски, СУ „Христо Ботев” и ОУ „Васил Априлов” – с. Рабиша, се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и насоките на Министерство на образованието и науката. 
Празнично посрещнаха този ден деца, родители и колектива на Детска градина „Иглика” в Белоградчик. По традиция от името на кмета на общината бяха подарени книги на децата от подготвителната група на детската градина и подготвителната група и първи клас на началното училище.

Снимки:община Белоградчик