Над 80 състезатели ще се включат в състезание по мотокрос край село Рупци

Сподели: 

Над 80 състезатели от цялата страна, както и от гърция и Румъния ще се включат в състезанието по мотокрос, което ще ще се проведе на 27 и 28 април (събота и неделя) край видинското село Рупци. Организатори на мотокроса са Емилиян Евтимов, Мирослав Илиев, Станислав Марков и други ентусиасти, със съдействието на Община Видин.

До средата на другата седмица всичко около подготовката за събитието, което се провежда за втора година благодарение на усилията на видински мотоентусиасти, ще бъде приключено, каза Емилиян Евтимов. Той допълни, че трасето е с дължина 1700 метра и включва атрактивни моменти, но въпреки това не е опасно за участниците. За съботния ден са предвидени свободните тренировки и квалификациите. В неделя състезанието ще започне в 10:00 часа., осигурени са грамоти, парични и предметни награди за победителите в отделните класове. 
Една от целите на организаторите е развитието на детско-юношеската школа по мотокрос, така че в надпреварата ще се включат и деца. 

За зрителите ще има обособен паркинг, ще бъдат създадени и подкрепителни пунктове, ще бъдат взети мерки за обезпечаване сигурността както на участниците, така и на публиката. 
Записването на участниците ще продължи до сутринта на първия състезателен ден. Входът и за участниците, и за зрителите е свободен, обявиха организаторите на спортната проява.